SKUD I SOMMERLANDET [1:5]

NO MORE SHIT: Nu er svaleungerne blevet så store at de kan forlade deres reder under diverse tagrender. Så er det slut med mere fuglelort ned af husvæggene, så du kan godt gå i gang med en fugtig opvaskebørste. Foto©JørgenKoefoed.

KENDER DU CLUBBEN: Dette klistermærke er blevet observeret på et skraldespandslåg i Gudhjem. Kræver medlemskab af DEN NYE LEVER FODBOLDSKLUB at man har fået skiftet sin skrumpelever ud? Eller er det bare en ny fanklub for den berømte LIVERPOOL FOOTBALL CLUB? Eller … hvis du ved noget så skriv til Bloggen på arkivparis@aegir.dk.

NYE GEDEVOGTERE: Lykkelund Gedemejeri ikke så langt fra Gudhjem er befolket af hundrede af geder, som leverer mælk til mejeriets udsøgte is og ost. Det første smager slet ikke af ged, det gør det andet. Men gedepigerne – Lene & Lene – har nu også anskaffet sig et større menageri af andre dyr, der blandt andet skal passe på de mange geder. Der er observeret en særlig race af grise, to æsler, flere hunde, ænder, høns og et utal af katte med navne som Jesta, Norma, Adolf og Lilleprut. Et slaraffenland for børn og voksne, der trænger til landlig fred og idyl. Fotos©JørgenKoefoed.

DEN RØDE FARVE VAR UDSOLGT: Mange huse i Gudhjem er bornholmerrøde. Det var Mama Zitta’s hus på toppen af Gudhjem også … lige indtil det lige pludselig havde fået en anden farve, som i den grad sætter pang på indgangen til byen. Foto©JørgenKoefoed.

DOBBELT OP: Gudhjem Museum har efterhånden fået udvidet sit arsenal af udendørsskulpturer, at man uden at rødme godt kan kalde det en skulpturpark. Men da bondemanden havde høstet græsset på det store areal foran museet og fået det pakket ind i sort plastic, blev der lige pludselig tilført dobbelt så mange kunstværker. Sådan så det i hvert fald ud. Foto©JørgenKoefoed.