SLUT-PRUT MED CORONA-RESTRIKTIONERNE

Mette samt alle Folketingets partier – minus Nye Borgerlige – stod bag den store genåbningsplan, der blev præsenteret i Landstingssalen på Christiansborg mandag 22. marts kl. 23:30. Forhåbentlig er det nu også slut med alle de mange kedelige Corona-pressemøder. Foto©JørgenKoefoed.

FRA I DAG er det slut med alle – og det betyder ALLE – restriktionerne omkring Coronaen. Samtidig vil Covid-19 ikke længere blive betragtet som en samfundskritisk sygdom. Det kan man takke den store vaccinationstilslutning og stærke epedimi-kontrol for. Over 70% af alle danskere er fuldt vaccinerede, og antallet af indlagte har længe været lavt og stabilt.

Men … og der er altid et men, når det drejer sig om en pandemi. Således lader sundhedsminister Heunick stadig en dør stå åben for, at det igen kan blive nødvendigt at gribe ind og indføre restriktioner mod en uventet opblussen af covid-19. Som han skriveer på twitter:

“Selvom vi lige nu står et godt sted, så er vi ikke ude af epidemien. Og regeringen vil ikke tøve med hurtigt at sætte ind, hvis pandemien igen truer vigtige funktioner i vores samfund.”

Men puha … det var været en sej omgang de sidste 18 måneder. Vi danskere kan dog prise os lykkelige for, at vi ikke har været tvangsindburet i vores hjem, som er sket i de fleste sydeuroæpiske land.

Det er vel næppe forkert, at takke Vor Moder for sine mange resolutte beslutninger gennem den lange krise.