SØNDERJYSK PROP I GUDHJEM

Ups! Enten var lastvognstoget for langt og for bredt eller også var den lille stikvej for smal. Foto©JørgenKoefoed.

Visti Christensen lever af ‘volumentransport’ – hvad det end er, var volumeni hvert fald  lidt for volumiøs her i en af Gudhjems snævre stræder. Foto©JørgenKoefoed.

Anhængeren var der ikke rigtig plads til i svinget. Foto©JørgenKoefoed.

Hovsa, der røg en smuk lygtepæl i farten. Foto©JørgenKoefoed.

GODT AT HØJSÆSONEN endnu har gjort sit indtog i Gudhjem. Det ville i givet fald have skabt det helt store trafikkaos, da en sønderjyde forsøgte at dreje sin lastvogn med stor anhænger rundt om hjørnet ved Løkkegade lige efter Vandrehjemmet for at komme ud til den bredere Ejnar Mikkelsens Vej.

Trafikken var denne dag moderat til mager, så kaos holdt sig inde i hovedet på den uheldige chauffør. Det var første gang, at René overhovedet var på Bornholm. Han selv og firmaet han arbejder for er placeret i Nordborg på Als – altså vi er i Sønderjylland.

Visti A/S der lever af at levere ‘volumentransport’ var læsset med nye vinduer og døre til ikke mindre end 15 adresser på Bornholm. René ankom med den første morgenfærge og skulle efter planen have vendt køleren hjemad med afgangen til Ystad kl. 16:30. Det kunne René godt skyde en hvid pind efter.

Gudhjem Vandrerhjem var turens tredje destination, der efterfølgende endte med en fuldstændig fastlåst position. Det skete klokken 8. Din Blogger ankom til åstedet ved 11-tiden, og her sad René stadig afventende i førerhuset. Han ville have tilkaldt en kranbil, der kunne trække anhængeren væk fra svinget, men firmaet ville hellere vente på, at en af Renés kollegaer kunne komme til hjælp.

Hvornår problemet blev løst vides ikke, men en skolelærer fra Aalborg kunne fortælle, at da hans klasse kom hjem fra Christiansø ved halvfemtiden var lastvognen væk.

René var åbenbart blevet fanget af sin GPS’er. Den finder den hurtigste vej, men ikke altid den mest farbare. Derfor gik det galt – måske også med førerens øjemål.

Der var ikke plads til den tykke mand, hvis han var kommet forbi. Foto©JørgenKoefoed.

Ikke mere end 1,6 tons, hvis man kommer fra havnesiden. Den anden vej fra er der ingen begrænsninger!!! Foto©JørgenKoefoed.

Det var første gang, at Renés besøgte Bornholm. Det blev en meget fængslende oplevelse. Måske endte det endda med en første overnatning: Bornholm by Night! Formentlig en oplevelse for livet! Foto©JørgenKoefoed.