SØREN ELSKER STØJ

Søren Christensen mener i denne leder i Bornholms Tidende, at de fastboende må finde sig i sommer-støjen. Foto©JørgenKoefoed.

 KOMMENTAR FRA DIN BLOGGER:  I en leder i Bornholms Tidende 15. juli skriver chefredaktør Søren Christensen, at vi skal finde os i støj. Støj fra 2-etagers busser. Støj fra varetransportbiler. Støj fra privatbiler. Støj fra motorcykler … og fx extrem støj fra de mange hundrede af Harley’er, der under deres årlige sommermøde tillader sig at køre rundt i de bornholmske småbyer med deres ulovligt høje støj-nieveau. Og man spørger sig selv, hvordan kan man synes, det er sjovt at komme på besøg og genere sine værter på den måde?

Søren fornemmer, ’at ferie-larmen tester en del af bornholmernes tålmodighed ude i sommerlandet’. Ja, mon ikke! Han glemmer blot, at øen i denne periode også er befolket med lige så mange turister. Og hvorfor vælger så mange at holde deres ferie på Bornholm? Vel ikke for at indtage en pizza og en kold fadbamse akkompagneret af motorstøj. Eller er der noget Din Blogger har misforstået?

I følge Søren er det kaotiske bil- og støj-helvede – i især i Allinge, Svaneke og Gudhjem – åbenbart ikke noget, der generer turisterne. Det er kun os fastboende, som skal holde op med ’at rynke på næsen’. Vi skal være glade for osen og støjen fordi ’vi snart er alene hjemme igen’.

Hvad er det dog Søren siger?

Fastboende behøver ikke at nyde sommeren om sommeren, fordi det kan de gøre, når der bliver stille og alle turisterne er taget hjem.

Jeg sætter stor pris på chefredaktøren. Han har virkelig formået at sætte ild under vores skrantende dagblad. Men det er som om, at han render rundt med en fjernbetjening i bukselommen, og ind i mellem trykker på delete-knappen og kapper strømmen til sine små grå.

Så, Søren – vi fastboende gider ikke at leve med et tre måneders støj-helvede. Og jeg er lige ved at tro, at det gør turisterne såmænd heller ikke – selv om de er her i kortere tid.

PS: Men Søren, hvis du vil, kan du glæde dine læsere med, at helikopterfirmaet Skyfox denne sommer nu også flyver fra Gudhjem med landingsplads ved Baltic Sea Glass. Så denne sommer er der flyvninger fem dage om ugen øen rundt fra kl. 10 til 16:30. [Mandage fra Hammershus. Tirsdage fra Snogebæk. Onsdage fra Gudhjem. Torsdage fra Hasle. Fredage fra Nexø].

Når det går op for Søren om al denne extra unødigvendige støj og CO2-udledning bliver han formentlig så glad, at han slet ikke kan være i sine trusser! Hans læsere derimod ­– græmmes!