SØREN SOLSKIN I EN TSUNAMI AF AFSKEDIGELSER

Chefredaktør Søren Christensen smiler bredt på portrætfotoet på nordjyske.dk – men i løbet af januar må smilet stivne. PS: Den uldne kvalitet skyldes, at billedet var meget lavtopløseligt på hjemmesiden og er forstørret her.  Foto:nordjyske.dk.

BORNHOLMS TIDENDEs tidligere chefredaktør, Søren Rosenlund Christensen, forlod i sommers kommandobroen på avisen. Han tog til Jylland, hvor han kom fra. Til den noget større avis NORDJYSKE.

Din Blogger regnede med, at det blandt andet var fordi, at han ville slippe for endnu en sparerunde på det i forvejen rundbarberede bornholmske dagblad. Hvis det var tilfældet er den gode Søren virkelig kommet fra asken til ilden.

NORDJYSKE, hvor Søren nu er ansvarshavende chefredaktør, var både i 2018 gennem én sparerunde og igen i 2019 gennem ikke mindre end to redaktionelle sparerunder. I februar røg otte ud og i maj røg tretten. Ved den lejlighed lukkede man Morsø Folkeblad og tv-stationen 24nordjyske. Så har Søren sikkert tænkt, at nu var der ryddet op et godt stykke frem i tiden.

Men, nej!

Lige før juleferien måtte Søren varsle, at der inden udgangen af januar 2020 skulle spares 26 redaktionelle millioner svarende til 40 stillinger.

Man kan vel slå fast, at det nok ikke er det positive bornholmske tilnavn – SOLSKIN – der i øjeblikket klæber til den gode sønderjyde.

Puha – det er ikke nemt at være dagbladsredaktør i dagens Danmark – når man ser bort fra Kristeligt Dagblad, der gennem flere år har haft stigende oplag.