SOGNEPRÆSTEN MARIANNE RING FLYTTER VIDERE

Det var den daværende provst på Bornholm Gotfred Larsen, der stod for indsættelsen af Marianne Ring i Gudhjem Kirke 2. marts 2014 . Foto©JørgenKoefoed.

SØNDAG 5. FEBRUAR 2017 meddelte Marianne Leonhard Ring fra prædikestolen i henholdsvis Østerlars Kirke og Gudhjem Kirke, at hun havde valgt at forlade Bornholm til fordel for et præsteembede ved Tinglev Kirke i Sønderjylland. Meddelelsen vakte bestyrtelse hos menighederne. Enkelte græd. Marianne var blevet en særdeles afholdt sjælesørger på Den Bornholmske Guldkyst.

Som Din blogger skrev på Bloggen 12. februar 2017: ’Marianne kastede sin sjæls lysende lys over Østerlars og Gudhjem. Hun tiltrådte 2. marts 2014 og fratræder nu bare lidt over tre år efter. Som Karen Jønsson synger i filmen ‘En Fuldendt Gentleman’ fra 1937: “Hvorfor er lykken så lunefuld, hvorfor er glæden så kort?’

Efterfølgende kunne man læse følgende på Tinglev Sogns hjemmeside: ’Efter nogle måneder med bistand fra sognepræster i nabosognene får de godt 2.650 medlemmer af folkekirken i Tinglev snart deres egen præst igen. 58-årige Marianne Leonhard Ring flytter til fra Bornholm, hvor hun har været sognepræst i et par år. Hun indsættes i embedet i Tinglev Kirke søndag den 2. april 2017.’

Nu sker det igen. Marianne har opsagt sit embede i Sønderjylland og flygter videre til Longelse Kirke på Langeland efter blot lidt over et år.

Som hun bla skrev på sin Facebook-side i forgårs i forbindelse med sin 60 års fødselsdag 8. august:

”… her til aften oplevede jeg de stilfærdige sønderjyder fra kirkens voksenkor, som jeg selv sang i det første år, stå uden for min hoveddør med korlederen på harmonika og synge en stribe fødselsdagssange til mig. Jeg blev så bevæget. Og netop i dag er udnævnelsen til Langeland kommet, og min formand sagde: “Nej, det får du ikke lov til, du bliver her, hvad kan jeg gøre, skal jeg komme og pumpe din cykel hver dag, skal jeg hejse flaget hver søndag? Jeg ringer til Langeland og siger at det kan de godt glemme!”

Ligesom det var trist for menighederne i Østerlars og Gudhjem, at Marianne Ring rejste videre, er det det åbenbart også for de gode sønderjyder. Også de efterlades med blødende hjerter.

Men trods alt: Tillykke med det nye job, Marianne. Bloggen håber, at du vil finde dig til rette på den lange ø. Hvis ikke, ser vi dig gerne tilbage på Bornholm.

Longelse Kirke på Langeland tilhører Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev Pastorat med 501 folkekirkemedlemmer ud ad 575 indbyggere. Foto©www.sogn.dk/longelse/.

LÆS BLOGGEN fra 12. februar 2017:
CHOKBØLGER GENNEM GUDHJEM OG ØSTERLARS