SOM DET KAN SIGES [101] OM HJERTET, TÅREN … OG OM LIVETS ØJEBLIK

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 75-årige kunstner Peter Brandes i interview med Kristeligt Dagblads Daniel Øhrstrøm: Min far døde i 1980, mens min mor altså døde i november sidste år af en virus. Men hendes hjerte var så stærkt, at det stadig bankede 15 minutter, efter hun blev erklæret død.

Den 75-årige kunstner Peter Brandes i interview med Kristeligt Dagblads Daniel Øhrstrøm: Min mor var blevet blind de sidste tre år af sit liv, men da hun døde med lukkede øjne, kom der pludselig en tåre ud af det blinde øje og løb ned af hendes kind, efter hun var erklæret død. Det var utrolig smukt at opleve.

Den 75-årige kunstner Peter Brandes i interview med Kristeligt Dagblads Daniel Øhrstrøm: Døden kommer kun én gang, og derfor betragter jeg døden som noget enestående; enestående også i sin renhed. For renheden kommer netop frem ved, at den ikke kan gentages. Man kan ikke bare dø for sjov, og derfor er døden nok også det dybest alvorlige øjeblik i et menneskets liv.