SOM DET KAN SIGES [102] LIVETS OPGAVE, GÆRDESMUTTEN … OG OM AT BRUGE SIT OVERSKUD

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 79-årige skuespiller Lone Hertz til Kristeligt Dagblads Karen Sofie Egebo: Jeg tror på, at vi alle bliver født med en opgave, og så længe man ikke har defineret opgaven, er man som flue i en flaske, flagrer hid og did. Min søn er født normal, men blev hjerneskadet efter en vaccination i sit første leveår, så han nåede aldrig at få et talesprog. Jeg er blevet hans talerør. Thomas er min opgave. Jeg har ansvaret for, at han kommer så langt i sit liv som muligt … det er et pres at leve med ikke at kunne tillade sig at dø.

Ornitolog og fugleguide Erik Agertoft om gærdesmutten: Hvis man pumpede den op til at være på størrelse med en ko, ville man kunne høre den synge helt til Rom.

Claude B. Levenson i sin bog TIBET – EN ANDERLEDES UDFORDRING fra 2008: Islam har reserveret hele sit overskud til at føre hellig krig, den moderne verden har brugt sit på at udvikle industriel teknologi. Tilsvarende har lamaismen viet sit overskud til det kontemplative [indadvendte] liv, til at frigøre det sansende menneskes frie spil i verden.