SOM DET KAN SIGES [116] – OM MENNESKETS UDRYDDELSE, BORNHOLMSKE SKOVE … OG OM SABBATÅR

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Anonym, 18 år, London, Storbritannien ifølge videnskab.dk: Jeg hører en masse snak om menneskets udryddelse på mellemkort sigt, og om at min generation vil se menneskeheden uddø takket være klimaforandringerne. Hvor realistisk er disse forudsigelser? Er der håb for fremtiden?

Den tidligere trommeslager og musikskoleleder og siden maj 2019 forstander på Bornholms Højskole Allan Gardersøe til Kristeligt Dagblads Daniel Øhrstrøm: Hvis den bornholmske skov var et stykke musik, ville det være et mesterværk.

Ungdomsforsker Noemi Katznelson, professor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet til Kristeligt Dagblads Ann-Sophie Greve Møller og Vibe Lønstrup: Sabbatårene bliver brugt til mange forskellige ting, men til forskel fra før er der i dag en gruppe af unge, der bruger sabbatårene til også at opkvalificere sig selv. Fx tage et journalistkursus på en højskole eller passe børn på et børnehjem i Nepal for at skrive det på cv’et. Hvis man går 20 år tilbage, så fyldte den kategori meget lidt.