SOM DET KAN SIGES [123] – OM SKJULTE LAG, TILPASNING … OG OM APANAGER


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Pastor emeritus og forfatter Johannes Værge kommenterer Højsangen i klummen ’ordet’ i Kristeligt Dagblad : Enhver har sin personlige historie, sine forudsætninger. I enhver er der skjulte lag, som nærtstående ikke umiddelbart har adgang til, og som vi respektfuldt må undlade at mase os pilfingret ind i. Men hvad der vokser tilgængeligt ud af det skjulte i et menneske, dét kan vi håbe at lære at kende

Cand.mag. i sprogpsykologi Karina Andersen i kronikken ’Den, der lever stille, lever ikke godt i vort samfund’ i Kristeligt Dagblad: Den, der lever stille, lever godt, siger man – men ikke i vores højtråbende samfund, hvor personlig branding er blevet et almindeligt begreb, der signalerer, at vi alle er en vare, der skal udstilles med opsigtsvækkende opslag på LinkedIn, kvikke bemærkninger til sociale arrangementer og konstant fokus på værdien af netværk og forbindelser. Måske er det årsagen til de mange tilfælde af angst, depression og stress? Vi forsøger at passe ned i nogle kasser, men det er svært at klemme sig ned i en firkantet form, hvis man er trekantet.

Journalist Nanna Schelde i artiklen ’Selvrealisering tvinger kongehuse til at skære ned’ i Kristeligt Dagblad: Dronningen er god til at afkode tidsånden – og til at læse meningsmålinger. Derfor var det også et proaktivt og velvalgt træk, at hun fremadrettet fjernede apanagen fra alle børnebørn undtagen prins Christian. Det kan være det, der ender med at holde kongehuset på sporet, og det har bredt sig til andre kongehuse.