SOM DET KAN SIGES [126] – OM AT TALE MED HINANDEN, AT TALE MANGE SPROG … OG OM LØGNEREN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Forfatter Ida Maria Rydén i interview med Dorte Washuus i Kristeligt Dagblad: Det er så vigtigt, at vi kigger op fra vores mobiltelefoner og taler med hinanden. Det styrker fornemmelsen af, at vi hører sammen. Jeg ved fra min gamle mor, hvordan det kan farve hele hendes dag lys, når hun møder venlighed og hjælpsomhed.

Journalisten og foredragsholderen og lektor ved Historisk Institut Karsten Fledelius til Kristeligt Dagblad i forbindelse med sin 80 års dag 23. februar 2020: Det gælder om at lære andre sprog tidligt, for jo flere sprog man lærer, desto rigere bliver man (…) Min erfaring er, at de første fem sprog er de sværeste. Når man først er kommet over det, bliver det meget lettere. Jeg taler selv engelsk, tysk, fransk, svensk, russisk, kroatisk, serbisk og bosnisk. Jeg kan gøre mig forståelig på mere eksotiske sprog som italiensk og tyrkisk og læse spank og portugisisk samt gamle sprog som latin, græsk og kirkeslavisk. Lige for øjeblikket har jeg kastet mig over ukrainsk og hviderussisk.

Afghansk ordsprog: Løgneren lider altid af dårlig hukommelse.