SOM DET KAN SIGES [134] – OM MANDEN, OM PATRIARKALSK KULTUR … OG OM ÆGTESKABELIG KRIG

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Da Kristelig Dagblad-journalisten og Rønne-boen Daniel Øhrstrøm spurgte sin krondiamantbryllup-fejrende bedstemor fra Als, om hun havde et godt ægteskabstip var hendes korte svar: Man skal bare give manden ret, så er der ingen problemer.

Flygtningen og nu projektlederen hos ‘Fonden for Socialt Ansvar’ – Razan Haugaard – om sin flugt fra bomberne i det nordøstlige Irak til Iran i sin bog DET ER KVINDER SOM MIG, DE KALDER OFRE: Fordi kvinder og mænd flygtede sammen, var det fuldstændigt udelukket, at jeg – og alle de andre kvinder – kunne trække bukserne ned og tisse. Det ville være en krænkelse af familiens ære. Men man kan ikke holde sig i tre døgn, så i stedet for måtte vi tisse i bukserne, selvom alle vidste, at vådt tøj i bidende frostvejr kunne betyde vores endeligt. Selv i den mest ekstreme situation var en død kvinde stadig bedre end en krænket ære.

Skaldet mand med hængende tveskæg og habit i Storm P’s 106 FLUER udgivet på Fischers Forlag 1949: Jeg vil have Koteletterne panerede, men det vil Alvilda ikke – det er paa den Maade, der opstaar Krig.