SOM DET KAN SIGES [135] – OM MINDRE KRAV, LIGHEDSBETRAGTNING … OG OM GAMLE HJERNER

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 75-årige amerikanske etik-professor Larry R. Churchill i sit essay gengivet i Kristeligt Dagblad: For hvert år jeg lever, har jeg stadig mindre krav på de knappe og dyre ydelser i forhold til personer, som er yngre end mig.

Professor i filosofi, Klemens Kappel, som svar på ovenstående udsagn i Kristeligt Dagblad: Lighedsbetragtningen går på, at hvis man har levet 75 år, så har man levet det meste af et normalt livspænd og fået den normale ’portion’. Det har man ikke som 40-årig, og ud fra dén betragtning er jeg enig i, at man skal prioritere den 40-årige frem for den 75-årige. Det tror jeg faktisk, de fleste synes, hvis de tænker over det.

Reklametext for Henning Kirks bog GODT NYT OM GAMLE HJERNER udkommet på forlaget Gyldendal: Vidste du, at gamle hjerner er helt vildt stærke? I de kommende årtier bliver det ikke usædvanligt i dansk erhvervsliv at se 80-årige IT-konsulenter, 90-årige virksomhedsledere og 100-årige faldskærmsudspringere. Selvom det sidste ikke er et erhverv. Pointen er, at seniormedarbejdere har utrolig mange styrker og kompetencer at byde på: Viden, erfaring, overblik og gode kommunikationsevner, og det bør virksomhederne begynde at få øje på.