SOM DET KAN SIGES [137] – OM ALDERDOM, OM FORELSKELSE … OG OM IDENTITETSFORSTYRRELSE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den amerikanske journalist, politiker og en af lederne af den amerikanske revolution Benjamin Franklin [1706-1790]: Alle vil leve længe, men ingen vil være gamle.

Den 45-årige feterede skuespiller Julia Lamberts efter en vellykket premiere og afslutningen på et pinligt forhold til en 20-årig ung mand under en ensom middag på en dyr restaurant i London, konkluderer hun for sig i selv i Somerset Maughams roman TO ANSIGTER fra 1937: Hvad er forelskelse ved siden af bøf med løg?

Anmelder Roberta Montanaris sammenfatning af psykologiprofessor Carsten René Jørgensens bog ’Identitetskriser’ i Kristeligt Dagblad: Hvis samfundet var et menneske, ville det være en psykiatrisk patient med en identitetsforstyrrelse. Det lider af en indre splittelse og ved ikke, hvem det selv er, hvor det kommer fra, og hvor det er på vej hen. Det sidder fast i nuet, fordi det ikke tør tro på en positiv fremtid, og det mangler en samlende fortælling, som giver det retning og modstandskraft mod kaos.