SOM DET KAN SIGES [139] – OM ISLAMKRITIK, OM DØDEN … OG OM AT FANTASERE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Journalisten og forfatteren Flemming Rose og den tyrkiske journalist og forfatter Mustafa Akyol i fælleskronik i Kristeligt Dagblad under rubrikken: ’Vi er bekymrede for muslimers forhold til ytringsfriheden’: ... For som den nævnte meningsmåling viser, så mener et stort flertal af danske muslimer, at kritik af islam skal forbydes. Hele 76 procent af indvandrere og efterkommere fra lande med muslimsk flertalsbefolkning, det vil sige Tyrkiet, Libanon, Pakistan og Somalia [de lande er valgt, fordi de største muslimske indvandrergrupper i Danmark stammer herfra] mener, det skal være ulovligt at kritisere islam.

Redaktør på Weekendavisen Anna Libak i Kristeligt Dagblad på spørgsmålet: ’Hvad kan vi lære af de tidlige kristne?: Vi kan lære, at vi skal forlige os med livet, som det er, nemlig kort, som en forudsætning for at sætte rigtig pris på det. Coronanen har vist, at vi i den vestlige verden er begyndt at opfatte døden som et overgreb, som vi skal undgå, nærmest for enhver pris.

Den danske kunstner Tal R i interview med Kristeligt Dagblads Daniel Øhrstrøm: … det er jo egentlig også fantasiløst, at mennesker kun fantaserer om at være et andet køn eller en anden race. Hvorfor er der ikke nogen, der fantaserer om at være en græshoppe?