SOM DET KAN SIGES [156] OM SYN PÅ KVINDER, OM DF-NEDTUREN … OG OM BIOLOGISKE KVINDER


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 35-årige journalist og forfatter Deniz Serinci, søn af kurdiske indvandrere, født og opvokset i Esbjerg, i interview med Kristeligt Dagblads Bjørg Tulinius om sin ændring af synet på piger, som han før kaldte ludere, men efter at have frigjort sig fra det intolerante indvandrermiljø formulerer dette håb: … at vi gør op med det ødelæggende kvindesyn, der desværre hersker i de mest forstokkede indvandrerkredse, hvor man kun bedømmer en kvinder ud fra hendes underliv.

Kommentator Thomas Larsen i Berlingske om Dansk Folkepartis nedtur: Den blodige ironi er, at DF har haft så stor succes med sit oprør mod indvandringspolitikken, at de fleste partier har skiftet kurs. Partier er derfor trængt på sit vigtigste tema.

Klummeskriver i den britiske avis  The Guardian, Suzanne Moore, efter at være blevet presset til at sige op, på Kristeligt Dagblad-journalisten Bjarne Nørums spørgsmål om, hvad hendes ’forbrydelse’ var: Det var klummen i marts, hvor jeg skrev, at biologiske køn er en virkelighed, og ikke en konstruktion. At der er eksempler på, at folk er blevet jaget ud af deres job, for at sige det. At der var steder, hvor transpersoners rettigheder kolliderede med kvinders rettigheder. Og så må vi forhandle, når de rettigheder støder sammen, og på de fleste områder er der ikke noget problem. Men det er det i omklædningsrum, fængsler, centre for voldsofre, hvis personer med mandlige genitalier, der identificerer sig selv som kvinder, skal have lov til at komme der.