SOM DET KAN SIGES [161] OM AFKRISTNING, OM MANDENS TO ORGANER … OG OM ALKOHOLISME


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Sognepræsten Christian Langballe i interview med Kristeligt Dagblads Bjørn Tulinius om, at coronakrisen har afsløret en markant afkristning: … men for mig har det især været påfaldende, hvor lidt folkekirken i virkeligheden betyder for folk. Mens kirkerne var lukkede på grund af coronasmittefaren i påsken, valfartede folk til Bilka påskelørdag. For mig blev det et billede på, hvordan den ugentlige forbrugergudstjeneste i indkøbstemplet åbenbart er vigtigere for folk end kirkens gudstjeneste, som stort set ikke blev efterspurgt … Det siger noget om, hvor udbredt afkristningen er.

Skuespilleren Robin Williams [1951-2014]: Gud gav os mænd en penis og en hjerne, men kun blod nok til, at en af dem virker ad gangen.

Kristina Søndenbroe Klein i sin dagbog som 23-årig gengivet i Mathias Sonne Menckes artikel i Kristeligt Dagblad om den psykisk syge pige, der frøs i hjel som 29-årig efter at have smuttet fra sin vagt på Sct.Hans:  Alkoholen råber og skriger efter mig. Jeg hader mit liv. […] Mit savn til alkohol er godt nok stort for tiden. Jeg tænker på det hver eneste sekund. Savn. Tænk, at jeg kan savne noget, der har ødelagt så meget for mig i mit liv. Så mange drømme, venskaber og alt muligt andet. Det er for dumt. […] Jeg kunne skrige, råbe, slå, græde og skælde ud. Jeg føler, at jeg er ved at blive vanvittig. Jorden knirker metalisk. Bare tanken om ice-tea og vodka giver mig gåsehud.