SOM DET KAN SIGES [162] OM PIA, OM SUKKERTRANG … OG OM ET EUROPA I RUINER


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund hyldede under Folketingets værdidebat Pia Kjærsgard for at have sagt fra over for den slappe udlændingepolitik i tide: Hvis der er én, som har peget på problemerne og har forsøgt at råbe offentligheden op, må vi anerkende, at der i debatten næppe har været en mere markant og gennemgående stemme end fru Pia Kjærsgaard i nu flere årtier.

Ernæringeksperten Kira Hallberg-Dellgren i Rytterknægten: Det, vi spiser om aftenen, er typisk ikke sund kost. Det er der, man efter en lang dag er træt og egentlig har brug for hvile. Men i stedet for at følge kroppens signal og gå i seng og få en god nats søvn, bliver vi ofte oppe og sidder foran TV’et eller en anden skærm, og så melder sukkertrangen sig.

Asle Toje i sin roman: ’Guldbrikkespillet. Et Europa i ruiner’: Alt som er bygget af mennesker, skal engang blive unyttigt og erstattes af noget andet. Vi ved alle dette, men der er alligevel noget tankevækkende ved at se noget, som engang var storslået, forfalde. Måske ser vi en uartikuleret anklage om, at vi ikke har klaret at nå vores forfædres niveau.