SOM DET KAN SIGES [177] OM AT DØ NÆSTEN, OG AT DØ NÆSTEN … OG OM AT DØ NÆSTEN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den amerikanske psykiater Bruce Greyson i sin bog ’EFTER – en læge udforsker, hvad nærdødsoplevelser fortæller om livet og efterlivet’ udgivet på Gyldendal juni 2021 og anmeldt af Sørens Hindsholm i Kristeligt Dagblad: I samme øjeblik, mit hjerte gik i stå, åbnede jeg øjnene og så, at jeg var omgivet af strålende hvidt lys. Intet lå mig fjernere end at være bange. Jeg har aldrig i hele mit liv oplevet sådan en sådan fred, glæde, tilfredshed, betingelsesløs kærlighed og total accept! Intet på denne jord kan sammenlignes med den kærlighed jeg følte [45-årig kvinde som er ved at forbløde på operationsbordet, da hun skal have fjernet sin livmoder].

Den amerikanske psykiater Bruce Greyson i sin bog ’EFTER – en læge udforsker, hvad nærdødsoplevelser fortæller om livet og efterlivet’: Træer og blomster fik nye dimensioner, som jeg aldrig før havde været opmærksom på; det føltes nærmest som et kemisk fremkaldt ’sus’. Jeg kommer aldrig nogensinde til at tage livet som en selvfølge. Jeg følte også, at når jeg igen kommer til at stå overfor døden, vil jeg være frygtløs, for dette var bestemt ikke nogen negativ oplevelse [34-årig børnelæge der er ved at forbløde af mavesår].

Din Bloggers far, da hans hjerte standser under en operation på Rigshospitalet: Det var utroligt smukt. Jeg gik ligesom gennem en perleport. Alt glimtede i de mest fantastiske farver. Hvor var det dog smukt!