SOM DET KAN SIGES [183] OM DARIO OG UNG INDFLYDELSE … OG OM ÆLDRES DEL AF KAGEN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 82-årige sanger Dario Campeotto, der blev gift med bornholmske Gertrud på rådhuset i Rønne, i interview med Tina Toft Møller i Magasinet Bornholm: Min far elskede opera, og vi sang altid på italiensk sammen med min søster Anna Elena, der er en dygtig klaverspiller … Men jeg har det rigtig godt med at synge dansk til et dansk publikum, og selv om jeg har boet i Italien tidligere, kunne jeg ikke tænke mig at bo andre steder end i Danmark. Det er her, jeg har min karriere.

Sognepræsten Sørine Godtfredsen i sin ’refleksion’ i Kristeligt Dagblad i forbindelse med sin deltagelse i DR2’DEBATTEN om forholdet mellem generationerne: Jesper Theil Thomsen, stifter af den demokratiske ungdomsbevægelse SAGA, sagde, at de unge generelt skal have meget mere indflydelse. Hvilket er en dårlig idé. De unge ophøjes som dem, der i vid udstrækning bør udlægge teksten for os alle, og de er blevet opdraget til nærmest at se sig selv som de vigtigste mennesker i samfundet.

Sognepræsten Sørine Godtfredsen i sin ’refleksion’ i Kristeligt Dagblad i forbindelse med sin deltagelse i DR2’DEBATTEN om forholdet mellem generationerne: Jesper Theil Thomsen og den socialdemokratiske folketingskandidat Frederik Enevoldsen pines ved tanken om, hvordan de midaldrende og ældre simpelthen skal løbe med en for stor del af kagen. Men derudover er de som sagt blevet tildelt et decideret ejerskab i forhold til fremtiden, hvilket jo måtte ske i en kultur, der har så svært ved at håndtere døden og derfor er nedsænket i en dyrkelse af barnlig umiddelbarhed samt dyb skræk for at føle sig afviklet i de voksnes rækker.