SOM DET KAN SIGES [187] OM FARLIGE LANDE, OM UBEGRÆNSET FRIHED … OG OM LIGHED PÅ VERDENSPLAN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Allan B. Thulstrup, næstformand i Dansk Journalistforbund, advarede i november danske mediefolk mod at rejse til Qatar for at lave kritiske historier op til VM på Kristeligt Dagblads Tine Maria Winthers spørgsmål: Har du selv som journalist arbejdet farlige steder?: Jeg har arbejdet på Herning Folkeblad. Det er der måske nogle, der vil mene, er farligt.

35-årige Mustafa Pansjiri, flygtning fra Afghanistan, nu politibetjent i Sverige til Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsen om landets store flygtningeproblem: Det var de færreste svenskere, der forstod, at mange af de her mennesker [70.000 under 18 år, hvoraf halvdelen var uledsaget.red.] kom fra lande og kulturer, hvor der var voldsomme restriktioner på deres frihed, og pludselig befandt de sig et sted, hvor friheden var stort set ubegrænset. Og når der så ikke samtidig står nogen klar til at indskærpe, at der med frihed også kommer et ansvar, så kan det hurtigt gå galt.

Alternativets tidligere leder Uffe Elbæk: Vi skal prioritere fremtiden for mennesker i Rwanda og Randers lige højt.