SOM DET KAN SIGES [192] OM PLEJEHJEM, OM ONDSKAB … OG OM KÆRLIGHED

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Forfatteren Hans Boll-Johansen i sin bog ’Ganske kort her til sidst – om kunsten at visne glad’: Jeg frygter plejehjemmet mere end døden.

Filminstruktøren Anne-Grethe Bjarup i interview med Daniel Øhrstrøm om hendes nye film ’Hvidstensgruppe II – de efterladte’, hvor spørgsmålet går på, hvordan mennesker kan være så onde: Et af filmens spørgsmål er jo også, hvordan en sådan ondskab opstår, og hvordan kvindelige fangevogtere kunne være så sadistiske, som det er blevet beskrevet … Jeg har læst om en kz-fange, der sagde, at ondskaben bor i os alle, men at vi skal passe på ikke at slippe den løs. Det tror jeg er rigtigt.

Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, i samtale med Neevine Reenberg i Kristeligt Dagblad under rubrikken ’Inden i mig bor der en ydmyg vestjyde og en benhård feminist’: Det vigtigste sted at vise mod er i kærligheden, for man er allermest skrøbelig, når man elsker.