SOM DET KAN SIGES [196] OM PLADS I PARADIS, OM FUNDAMENTALISME… OG OM AT BLIVE AFSKÆRMET

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Ægypteren og Sveriges-flygtningen Anas Khalifa, tidligere gennem 20 år en af Skandinaviens mest indflydelsesrige hadprædikanter – nu omvendt – til Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsen: Er du retfærdig og god, har Allah en plads til dig. I Paradis findes 100 niveauer kun til dem, der har udført jihad for Allahs skyld … det største du kan ofre, hvad er det? Det er dit liv!

Anas Khalifa til Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsen: Lige pludselig sidder du som 17-årig og lytter til en gut i Saudi-Arabien, der fortæller, at kvinder ikke må køre bil. Og så tager du den tankegang med til Sverige. Lader stille og roligt den fundamentalistiske verdensopfattelse sive ud og brede sig. Det er en gift, en cancer, der spreder sig blandt unge muslimer, som tvinges til at vælge mellem deres forældre og den fundamentalistiske udlægning af religionen.

Anas Khalifa til Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsen: Så snart du bliver en del af disse miljøer, får du at vide, at det er haram [forbudt] at være sammen med kristne eller jøder. Og når imamen siger det til unge mennesker, så har det den effekt, at de afskærmes for resten af samfundet. Både fysisk og mentalt.