SOM DET KAN SIGES [207] OM EN FEJLSLAGEN STAT, OM TEKNOLOGI … OG OM LYTTE TIL ANDRE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Niels Juel, landechef for Dansk Røde Kors i Libanon i Kristeligt Dagblad, om landet der på få år er gået fra at blive kaldt Mellemøstens Schweiz til være sunket ned i dyb økonomisk krise: Det er skræmmende at være vidne til, hvordan et land falder totalt fra hinanden og udvikle sig til en fejlslagen stat.

Forfatter, professor og tysklandsekspert Per Øhrgaard i sin klumme ’eftertanken’ i Kristeligt Dagblad: Det tyske ugemagasin Der Spiegel, bragte for nogen tid siden en karikatur, som viste en overfyldt motorvej i begge sider, det berygtede tyske Stau. På en bro over motorvejen står to personer, og ser på det, og den ene, oversat til dansk, siger : ”Fantastisk! Lutter el-biler!” Mere præcist kan man ikke gengive den absurde tro på, at alle miljø- og klimaproblemer kan fikses med teknologi.

Fotografen Henrik Saxgren til Kristeligt Dagblads Bjørg Tulinius i forbindelse med hans hustrus død, som han havde levet sammen med i 28 år: Kirsten havde tit spurgt, om jeg ville gå til dans med hende, og jeg havde bare altid sagt nej. Fordi det ­– selvoptaget som jeg var – ”ikke passede med mit selvbillede”, som jeg vist nok begrundede det med. Men nu hvor hun var så alvorligt syg, forstod jeg pludselig, at det faktisk havde været et stort ønske hos hende. Og så begynde vi at danse derhjemme. Helt til sidst hvor hun sad i kørestol. Men tænk, at der skulle så voldsomme oplevelser til, før jeg for alvor lyttede til hende. Det er en af de få ting, som jeg godt kan skamme mig over i dag, og jeg øver mig hele tiden på at blive bedre tik at lytte. Efter andres behov.