SOM DET KAN SIGES [217] OM FARLIGE KRIGE, OM AT FORLIGE NABOER – OG OM FARLIGE P3

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Cand.scient.pol. Kjeld Krebs i sin kronik ”Krig er altid farligst for russiske regimer” i Kristeligt Dagblad: De fleste krige trækker ud i årevis og varer som regel meget længere, end generalstaben planlagde. Et af de seneste eksempler er krigene i Afghanistan. Her tabte både Sovjetunionen og USA. Sovjetunionen endte med at gå til grunde efter krigen. Det er især skrøbelige og upopulære regimer, der risikerer at gå i opløsning eller bliver præget af opstande og uro, for krige sætter politiske systemer under pres, og den nationale politiske sammenhængskraft tryktes. Tabte krige er systemfarlige.

Cand.scient.pol. Kjeld Krebs i sin kronik ”Krig er altid farligst for russiske regimer” i Kristeligt Dagblad: Det, der bekymre Putin, er, at han ’risikerer’ at blive omringet af fredelige og demokratiske naboer. Putin foretrækker at have vasaller ved sine grænser, som er regimer, der bliver kontrolleret i Moskva. At have selvstændige, fredelige og demokratiske naboer opfattes i Kreml som en trussel i sig selv, for politisk smitte fra de fredelige og demokratiske naboer kan jo fyge over grænsen til Rusland ved deres blotte tilstedeværelse.

Tidligere medarbejder ved Danmarks Radio Lasse Jensen om stationens beskæringer af fx ’Deadline’ og ’Orientering’ i Kristeligt Dagblad: Personligt har jeg vanskeligt ved at forstå, at man ikke skærer på P3 – eller endnu bedre afskaffer P3. P3 ligner til forveksling en af de utallige lokalradioer, blot uden reklamer og ofte lidt mere plat. Jeg har sagt til mine fire teenagebørn, at jeg hellere vil have, at de begynder at ryge cigaretter, end at de hører P3.