SOM DET KAN SIGES [218] OM DIGITALISERINGEN, OG OM AT ELSKE – OG OM TILBEDELSE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Sognepræst, forfatter og debattør Sørine Gotfredsen i Berlingske i forbindelse med statens voldsomme digitalisering: Politikerne synes stadig ikke at forstå, at man kan miste livsmod ved at være adskilt fra den fysiske verden og savne et levende menneske, der venligt bag skranken spørger: ”Hvad kan jeg gøre for dig?”.

Den tidligere franske præsident Charles de Gaulle [1890-1970] citeret i Per Stig Møllers nye bog ’Afgørende Øjeblikke’: Den, som ikke elsker sin mor højere end alle andre mødre, og sit fædreland mere end alle andre fædrelande, elsker hverken sin mor eller fædrelandet.

Sognepræsten Jesper Bacher i sin ’mediekommentar’ i Kristeligt Dagblad: Der kan ellers godt være en aura af forloren højtidelighed og servil pietet, når det kommer til kunst. Det er imidlertid heller ikke sundt at sætte kunsten på piedestal. Det er kun Vorherre, som tåler tilbedelse. Det gør hverken mennesker eller deres værker.