SOM DET KAN SIGES [225] OM ET BRYLLUP, OM TERROR – OG OM LIVVAGTER

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Kronprinsesse Mary i bogen MARY H.K.H. redigeret af fotografen Franne Voigt og udgivet på Politikens Forlag om sit bryllup med Kronprinsen: Noget af det, jeg husker, var: At blive båret op ad kirkegulvet til musikken ’Zadok the Priest’ til den dejligste mand, der ventede på mig ved alteret; at stå sammen på balkonen og mærke den varme og glæde fra danskerne, der strømmede imod os, og den lettelse, jeg følte, da dagen var omme, og jeg endelig kunne få den sindssygt tunge kjole af – smuk som den var.

Frank Martinsen i sin biografi LIVVAGT – MIT HEMMELIGE POLITI-LIV om sine ti år i Politiets Aktionsstyrke og senere fire år som livvagt for statsminister Anders Fogh Rasmussen: På et globalt niveau er terrortruslen fra især islam også større end nogensinde før. Det er ikke en politisk holdning, men en kvalificeret konklusion, baseret på hvad jeg har set og hørt i min tid i Aktionsstyrken og især efterretningstjenesten. København bliver ramt af et terrorangreb en dag, det er jeg slet ikke i tvivl om, og er der egentlig nogen, der er det?

Frank Martinsen i sin biografi LIVVAGT – MIT HEMMELIGE POLITI-LIV: For 15 år siden havde selv en milliardær som Troels Holch Povlsen ikke ansat sikkerhedsfolk. I dag sender selv smårige erhvervsfolk fra Nordsjælland livvagter med deres børn, når de går i byen. Folk er nervøse for afpresning og for hjemmerøverier, og for ikke så lang tid siden blev jeg kontaktet af en mand, der havde brug for en livvagt, fordi han skulle i retten mod sin kone i noget så simpelt som en skilsmissesag.