SOM DET KAN SIGES [236] OM ÆLDRELOVEN, OM FORÅRSLYD – OG OM SKYDEVÅBEN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Aldringsforskeren Henning Kirk i interview med Kristeligt Dagblads Rasmus Enghave Friis under rubrikken ’Alderdommens skyggesider blæses op i den offentlige debat: Alene det, at man nu planlægger at lave en ny ældrelov, er vanvittigt. Det burde jo hedde en omsorgslov, ikke en ældrelov, for loven vedrører kun dem, der har brug for omsorg og pleje. Jeg tror, det er de færreste i Danmark, der ved, at det kun er tre procent af alle pensionister, der bor på plejehjem. Tre procent!

Haveeksperten Søren Ryge i Kristeligt Dagblad under rubrikken ’Den bedste forårslyd af alle’: Højdepunktet var den morgen, da jeg ikke havde brød med ud, og det både regnede og blæste. Da jeg gik ind igen, lod jeg døren stå, så hunden kunne komme ind, og da skete det. Mens jeg sad i køkkenet med piben, kaffen og et halvt stykke franskbrød, fløj rødhalsen igennem rummet og landede på bordet en meter fra mig. Den sagde et næsten uhørligt pip, kniksede sødt i benene, sked en lillebitte klat og begyndte at pikke franskbrødskrummer i sig i rasende fart, mens jeg sad musestille og var næsten lykkelig. To minutter efter kom hunden ind, og rødhalsen fløj ud. Det var mit lange livs bedste fugle-date.

Annonce i Kristeligt Dagblad for forlaget Lindhardt og Ringhof gengivet forsiden på Paul Austers roman ’Nationens Blod’: Hvert år bliver cirka fyrre tusind mennesker dræbt af skydevåben i USA, hvilket nogenlunde svarer til det årlige antal trafikdræbte på amerikanske veje og motorveje. Af de fyrre tusind dødsfald som følge af skydevåben er mere end halvdelen selvmord, og skydevåben tegner sig til gengæld for halvdelen af alle selvmord om året. Når man medregner drab, vådeskudsulykker og folk skudt af politiet, ender man med et gennemsnit på mere end hundrede skydevåbenrelaterede dødsfald om dagen. Derudover bliver mere end to hundrede såret af kugler hver dag, hvilket bliver til firs tusind om året. Fire tusind sårede og fyrre tusind døde … [fortsættes på bagsiden].