SOM DET KAN SIGES [249] OM DAVIDSTJERNEN , OM EN ANDEN ATOMBOMBE – OG OM MILLION-LØNNINGER

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

TV-værten, forfatteren og jøden Flemming Møldrup i sin klumme ’liv og meninger’ i Kristeligt Dagblad under rubrikken ”Hvad hvis vi i dag alle er jøder? Som noget af det mest naturlige fortalte en af mine onkler historien om Christian X og Davidstjernen. Jeg husker den sådan her: Tyskerne ville indføre den gule davidsstjerne for alle de danske jøder. Det var statsministeren, der overbragte kongen kravet fra tyskerne, og i følge min onkel, så behøvede kongen ikke tænke længe, før han svarede statsministeren med et ”I så fald er vi alle jøder, og derfor må vil alle bære den gule stjerne”.

Ph.d.-studerende Lin Alexandra Mortensgaard i en publikation om international politik og klimaforskning under rubrikken ’Det 21. århundredes atombombe’: Mere konkret mangler vi målinger fra blandt andet Sibirien, der gemmer på en enorm mængde permafrost, altså undergrund, som har været nedfrosset i lang tid. Hvis den kilometerdybe pemafrost tør, vil det udlede så gigantiske mængder drivhusgasser, at det vil få den globale opvarmning til at accelerere i en grad, vi stadig mangler at forstå. [Verdens permafrost dækker 18.000.0000 km2].

Journalisterne Jens Ejsing og Jonas Stenbæk Christoffersen i artikel i Kristeligt Dagblad om kommunale million-lønninger: Mens kommunerne siger, de fattes penge, er der samtidig hele 191 chefer i København med en årlig millionløn, mens der i kommuner som Frederiksberg og Gladsaxe er henholdsvis 35 og 34, hvilket gør de kommunale ledere i hovedstadskommunerne til nogle af landets bedst lønnede. Det er skræmmende at der i dag på landsplan er 1.634 kommunale ledere og chefer, der får en løn på over en million kroner om året.