SOM DET KAN SIGES [250] OM MILITÆR LARM, OM GRÆNSELAND – OG OM ET TABENDE RUSLAND

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Journalisten og forfatteren Per Nyholm i sin bog UNDERVEJS I BLODETS LAND – EN UKRAINSK KRØNIKE udgivet på Forlaget Valdemar 2023: På den ukrainske Sortehavskyst, en halv snes kilometer fra fronten, buldrer krigens orkester, stortrommer og træbasuner, trompeter og slagtøj. Den militære larm er over alt, overdøver alt, vil alt.

Journalisten og forfatteren Per Nyholm i sin bog UNDERVEJS I BLODETS LAND – EN UKRAINSK KRØNIKE: Ukrainerne vil ikke være det, som de ifølge Vladimir Putin har at være, nemlig russere. Altså skal de slås ihjel. […] Den putinske drøm er et Storrusland fra Stillehavet til Østersøen. Ukraine er grænse og grænseland. Det ligger i navnet. Krain eller Krajina eller Ukrajina er slagmarken mellem øst og vest – et værn mod fremmede, mod udenforstående, mod de andre. Hitler i det nazistiske Tyskland og Stalin i det kommunistiske Rusland vidste det. Putin i det fascistiske Rusland ved det. Landene fra Østersøen til Sortehavet ved det. Vesten ved det, og frygter sin viden.

Journalisten og forfatteren Per Nyholm i sin bog UNDERVEJS I BLODETS LAND – EN UKRAINSK KRØNIKE udgivet på Forlaget Valdemar 2023: … Jeg tror, Putin og hans generaler har rigeligt at gøre med at holde de allerede besatte områder – og med at styre en demoraliseret, ringe ført og ringe udrustet hær. Russerne vil fortsætte deres forbryderiske luftangreb på civilbefolkningen, men de kan ikke vinde.