SOM DET KAN SIGES [251] OM SØREN KRARUP, OM EN 44% STIGNING – OG OM EN SKELØJET JESUS

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

79-årige Bertel Haarder i sin nekrolog over præsten Søren Krarup, der døde 8. november 2023, 83 år gammel: Som integrationsminister mødte jeg hans modstand mod indfødsretslovene. Indfødsret var for ham noget helligt. Koranen sammenlignede han med Hitlers ’Mein Kampf’. Han fnyste, når jeg ville motivere de fremmede til at integrere sig. Hverken de eller Flygtningehjælpen skulle have en krone. Det skal med til billedet, at ingen var mere menneskelig end Søren Krarup, hvis et konkret menneske kom til hans dør og bad om hjælp. Han tog næstekærligheden alvorligt, men nægtede at gøre den til et abstrakt, globalt princip hævet over folk og fædreland.

Journalisten Troels Heeger i Berlingske: I 2022 viste en undersøgelse, at antallet af muslimer i Storbritannien er steget med 44 % på et årti.

Sognepræsten og journalisten Heidi Røn i sin klumme ’signatur’ i Kristeligt Dagblad i forbindelse med at hun fyldte 40 år: Kun min 8-årige søn havde en indre trang til at fejre sin mor. Og det gjorde han så. Med en perleplade med ordene ’R.I.P. Oldemor’ og en tegning af en forpint Jesus, der bærer sit kors. ”Han er jo skeløjet” konstaterede hans teenage-storebror. Den 8-årige forsvarede fortørnet sit eget værk og Frelseren: ”Ville du ikke så være det, hvis du var blevet pisket og skulle bære dit eget kors?”.