SOM DET KAN SIGES [252] OM FALDENDE FAGLIG NIVEAU, OM MEDLIDENHEDSKARAKTERER – OG OM SOCIAL RABAT

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Søren Lehmann – gymnasielærer og tidligere ansat ved Københavns åbne Gymnasium [KG] – i en kommentar i Kristeligt Dagblad: For rundt regnet et år siden stod jeg frem sammen med en tidligere kollega i Berlingske og fortalte om dagligdagen på KG. Vi havde begge sagt op i protest, fordi vi ikke længere kunne acceptere arbejdsforholdene. Det faglige niveau var i frit fald på skolen på grund af forstyrrende og grænseoverskridende adfærd fra især eleverne med indvandrer- og efterkommerbaggrund … Ledelsen greb aldrig ind. Formodentlig for at undgå tab af elever.

Søren Lehmann i en kommentar i Kristeligt Dagblad: Efterfølgende havde jeg en diskussion med ledelsen omkring karaktergivningen. Min påstand var, at der blev givet medlidenhedskarakterer, eller om man vil: Hold kæft-karakterer, alt efter temperament.

Søren Lehmann i en kommentar i Kristeligt Dagblad: I rapporten ligger KG over en årrække [2012-2019] i den absolutte top i Danmark hvad angår forskelle på standpunkt og eksamenskarakterer. CEPOS peger på en eller anden form for social rabat, som bliver givet eleverne … Det er at gøre disse elever en bjørnetjeneste … Det gør det ikke bedre, at jeg og mine kolleger ofte underviste tomme klasser, fx under den muslimske fastemåned, ramadanen, eller andre muslimske højtider. Selvfølgelig og bedrøveligt nok uden konsekvenser for elverne.