SOM DET KAN SIGES [255] OM AGGRESSIVE DANMARK, OM DET PERFEKTE LAND FOR ISLAMISTER – OG OM EN TRUSSEL MOD SELVE SYSTEMET

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den 80-årige forhenværende chefredaktør for Information og Berlingske Tidende, korrespondent for Politiken i Berlin gennem 19 år, Peter Wivel – og nu hjemvendt i fødselsdagsinterview med Kristeligt Dagblads Morten Mikkelsen: Jeg synes, at der er en del, som har forandret sig. Når jeg tager til Bogforum på Amager, ankommer jeg til en helt ny bydel med højhuse, jeg aldrig har set før, og når jeg lytter til debatten, oplever jeg, at sproget, ånden, indstillingen, har ændret sig. Danmark er blevet lidt mere aggressivt. I Tyskland er der en anden høflighedskultur.

Juristen og medlem af regeringspartiet Liberalerne med mellemøstlige rødder Robert Hannah i Kristeligt Dagblad på spørgsmålet om, hvorfor det er vigtig, at indvandrere nu skal kende til de svenske værdier: Går en stat først på kompromis med grundlæggende værdier, sådan som Sverige har gjort i årevis, leder det til ekstrem separatisme og splittelse. Skal man leve i Sverige resten af sit liv, må man acceptere de grundlæggende værdier, som gælder i Sverige. Hvis man vil leve som i Saudi-Arabien, bør man flytte til Saudi-Arabien. Alt for længe har Sverige været et perfekte land for islamister.

Den svenske politiker Robert Hannah i interview med Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsen: Vi ved det faktisk allerede. Vi har i dag en udbredt separatisme og radikal-islamisme, klaner og bander, som har erstattet retsstaten i vores udsatte områder. Det betyder, at børn, der er født på sveske sygehuse, alligevel er fuldstændig fremmedgjorte over for det svenske samfund. Og et i en udstrækning, så det udgør en trussel mod selve systemet. Se, hvis det ikke lykkes at få vendt udviklingen på længere sigt, vil vi se situationer som i Paris’ og Marseilles’ forstæder, før det bliver bedre.