SOM DET KAN SIGES [257] OM MENNESKETS VÆRK, OM DE UMULIGE KONFIRMANDER – OG OM KRIGSTID

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Entertaineren og tidligere folketingspolitiker Jacob Haugaard til Kristeligt Dagblads Trine Lavgesen: Jeg kan stadig huske pastor Fogh, han brugte alle messehaglerne, ham var der showbiz i. Jeg kan ovenikøbet huske, hvordan han sagde: ”Jeg hører eder spørge”, og så råbte han nærmest, ”hvis Gud er almægtig, hvorfor forhindrer han da ikke krig? Og jeg svarer eder, krig er ikke Guds væk, det er menneskets værk!” Det var sådan, man var helt bange for, han faldt ned fra prædikestolen.
Afgående præst i Tårnby Kirke til Kristeligt Dagblads Amalie Obbekjær Jensen under rubrikken ’Konfirmandstuer under forandring’: Sidste år blev jeg nødt til at sende to konfirmander hjem, fordi de var skæve, da de mødte op. De var simpelthen ikke modtagelig for undervisning.
Herodot af Halikarnassos [480-420 f.Kr.] gengivet i Per Nyholms Ukraine-krønike UNDERVEJS I BLODETS LAND: Hvilket menneske kan ønske sig krig snarere end fred. I fredstid begraver sønnerne deres fædre, i krigstid begaver fædre deres sønner. Jeg må tro, at sådan er himlens vilje.