SOM DET KAN SIGES [259] OM KOLDE LAVROV, OM DEN EVIGE ANTISEMITISME – OG OM DEN VIRKELIGE ONDSKAB

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Journalisten Per Nyholm i sin ukrainske krønike UNDERVEJS I BLODETS LAND udgivet på forlaget Valdemar 2023: ... Kan man forestille sig at Ruslands udenrigsminister Lavrov tror på de putinske påstande, som han bliver sendt i byen med, blandt andet, at det er Vesten og Ukraine, der angriber Rusland, ikke Rusland, der angriber Ukraine og Vesten? ”Selvfølgelig ikke”, lyder svaret fra en tidligere dansk ambassadør. ”Han er bedre begavet end de fleste i Kreml og som dem totalt blottet for moral. Han har sin position, han gør sin pligt, og han tjener sine penge. Resten lader ham kold.”

Chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, i interview med Kristeligt Dagblads Jens From Lyng i forbindelse med hans nye debatbog ’En smal bro over afgrunden’: Jeg har svært ved at forestille mig, at antisemitismen i Europa bare vil forsvinde. Den har jo været her i 2.000 år. Vi levede nok lidt i en drømmeverden i nogle årtier efter Anden Verdenskrig, hvor vi troede, at antisemitismen burde være forsvundet. Det positive er, at alle vestlige lande går meget langt for at beskytte den jødiske minoritet. Det sørgelige er, at det er nødvendigt, og at det hele tiden bliver værre.

Den fængslede russiske Putin-kritiker Ilya Yashin i interview med Kristeligt Dagblads Tobias Stern Johansen under rubrikken: ’Opgiv ikke Rusland, hjælp os med at vælte diktaturet”: Jeg er jo ikke blevet anholdt for at stjæle eller for at være i besiddelse af stoffer. Jeg er politisk fange, der forsøger at stoppe blodsudgydelserne […] Jeg anser Vladimir Putin og hans inderkreds for at være den virkelige ondskab, der har tusindvis af uskyldige ofre og snesevis af ødelagte byer på samvittigheden. Jeg forsøger at modarbejde denne ondskab, så meget jeg kan, ved at fortælle folk sandheden og forblive repræsentant for det frie og fredelige Rusland – endda bag tremmer.