SOM DET KAN SIGES [262] OM KONGEBREVE, OM MADPAKKEN – OG OM AFSKAFFELSE AF AL SYGDOM

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Chefredaktør Tom Jensen i sin leder i Berlingske under rubrikken ’Sagen om kongebreve til mindreårige er en kæmpe skandale’: Fra 1970erne og helt op i 2010erne blev mere end 1.000 fortrinsvis piger med indvandrerbaggrund viet, selvom de var mindreårige. Alene fra 1996 til 2015 blev 1.223 under 18 år gift. Siden er tallet vokset, og i december stod det klart, at næsten 4.000 er blevet gift som mindreårige. Mange blev det med det danske samfunds blåstempling i form af et kongebrev. Således godkendte de danske myndigheder, at en pige på 15 år blev gift med en mand på 35 år. At en anden pige på 17 år blev gift med en mand på 32. Og at en tredje pige på 16 år blev gift med en mand på 37 år.

Kommunikationsrådgiver Nanna Bernth i kommentar i Kristeligt Dagblad under rubrikken ’Stop romantiseringen af den hjemmesmurte madpakke’: Kun én mad blev aldrig byttet væk. Helt i toppen fandt man kongen af dem alle og helt uden for konkurrence: Pålægschokolademaden. Der var ingen over eller ved siden af det tynde stykke slik på en skive rugbrød. Havde man sådan én med, var man forgyldt.

Den 54-årige amerikanske DNA-forskeren George Church – der er ved at genskabe den uddøde mammut – i interview med videnskabsjournalisten Jeppe Kyhne Knudsen til sin bog ’Vi omskriver livets kode’ udgivet på Gads Forlag i 2023: Vi kan gøre hver eneste dyr, plante og menneske resistente over for al virus, der findes. Det kræver tusindvis af ændringer i vores genomer. Men vi kan gøre det. Tænk på al den lidelse og sygdom, det ville kunne forhindre. Det er derfor, vi skal udnytte den ’syntetiske biologi’.