SOM DET KAN SIGES [263] OM ET NEDSTEMT FORSLAG, OM EN HJÆLPENDE BØN – OG OM AT TURDE NOGET

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Eva Terndrup, Rudkøbing, i læserbrev i Kristeligt Dagblad februar 2024: Tirsdagens afstemning om et lovforslag, der ville indføre to års fængsel for enhver had-forbrydelse rettet mod jøder samt sikre fratagelse af statsborgerskab og udvisning af ikke-danske statsborgere, viste helt tydeligt, at vi ikke kan stole på ret mange af de folkevalgte. Dansk Folkeparti havde stillet det omtalte lovforslag, og det var kun de fire fremmødte DF’ere, der stemte for forslaget. 104 stemte imod! 108 var tilstede i salen, én glimrede ved sit fravær, og det var statsministeren.

Sebastian Olesen, ansat i Vollsmose Vineyard og i foreningen Al-Beshara [Den Gode Nyhed], bor i Vollsmose og udgav i 2023 bogen ’Sjakaler og Kartofler i Vollsmose’ fortalte til Kristeligt Dagblads Mathilde Lyager Hanscomb på spørgsmålet ’Hvad har været din bedste oplevelse med en gudstjeneste?’: For nogle år siden havde jeg en ven, en muslim fra Somalia, med til gudstjeneste for første gang i hans liv. Han havde nogle store problemer. I kirken spurgte vi, om vi måtte bede for ham. Det måtte vi gerne, så vi lagde hænderne på ham og bad for ham, og han sagde, at han mærkede noget i kroppen, der føltes som elektricitet, eller en kraft, der gik igennem ham. Efterfølgende lagde han sit liv om og kom på rette vej.

65-årige Mette Holm – oversætter af blandt andet Haruki Murakami – til Kristeligt Dagblads Trine Lavgesen i klummen ’min første…’: Min første oplevelse af livets storhed var at stå af toget i en eller anden lille fransk by, jeg ikke kan huske navnet på, da jeg var 19 år. Hele min barndom har jeg haft den trygge base, hvor alle altid vidste alt om en. Men så besluttede jeg at sætte en annonce i en avis om, at jeg gerne ville til Frankrig og væve […] Det med at turde at rejse ud i noget, man ikke aner, hvad er, og opleve at skabe sit eget jeg, det har været vigtigt i mit liv.