SOM DET KAN SIGES [264] OM GRETA THUNBERG, OM HÆVDEN PÅ BORNHOLM, OG OM MORDERISKE KAMMERAT DUCH

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den britiske forfatter Gavin Mortimer i avisen The Spectator om Grethe Thunberg, er nu både demonstrerer for klimaet og palæstinenserne citeret af Troels Heeger i Kristeligt Dagblad: … Fem år senere er verden langt mere voldelig, ustabil og farlig. Der er akut behov for seriøse politikere, der kan håndtere den overflod af problemer, der truer Vesten. Det er tid til et comeback for de voksne. Forherligelsen af Greta Thunberg er nået til vejs ende.

Forfatteren og journalisten Samuel Rachlin i debatindlæg i Berlingske: Alt, hvad russerne har sat sig på, afstår man aldrig. Det er derfor, Putin og hans generation af ledere lider af akutte fantomsmerter over tabet af alle de områder, man mistede, da Sovjetunionen kollapsede. Hvad der har været russisk, forbliver russisk for evigt. Derfor bliver Bornholm ved med at spøge i russernes baghoveder. En af deres historiske fantasier er, at man stadig har hævd over Bornholm.

Kammerat Duch – kommandant i fængslet Tuol Sleng og chef for De Røde Khmereres hemmelige politi med et personligt ansvar for omkring 20.000 mord på mænd, kvinder og børn – i Nic Dunlops bog ’Chef-bøddel for Pol Pot’ udgivet på forlaget Logos Media: Hellere tilintetgøre ti uskyldige mennesker end at lade én fjende gå fri.