SOM DET KAN SIGES [266] OM ET FRIT PALÆSTINA, OM AT VÆRE HOMO – OG IGEN OM ET FRIT PALÆSTINA

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Historiker fra Aarhus Universitet, Maradona Isho med baggrund i Mellemøsten, i kronik i Kristeligt Dagblad: Et frit Palæstina i dag vil næppe være et sted, hvor Hare Krisna-bevægelsen, Jehovas Vidner eller eksmuslimske aktivister kan uddele foldere uden at politiet vil gribe ind.

Historiker fra Aarhus Universitet, Maradona Isho med baggrund i Mellemøsten, i kronik i Kristeligt Dagblad: LGBT-rettigheder eller -optog, som dem man finder i Israel, er helt utænkeligt i Palæstina. I 2022 havde vi fx sagen om den 25-årige homoseksuelle fra Vestbredden, Ahmad Abu Murkhiyed, der måtte flygte til Israel fra Vestbredden på grund af undertrykkelse, han mødte der, og som under et besøg hjemme i Hebron, blev angrebet og halshugget. Motivet menes at være hans seksuelle orientering.

Historiker fra Aarhus Universitet, Maradona Isho med baggrund i Mellemøsten, i kronik i Kristeligt Dagblad: Jeg vil gerne støtte oprettelsen af en palæstinensisk stat på Vestbredden og i Gaza, men så skal det munde ud i en bestemt udgave: Staten skal være demokratisk med fri presse og frie valg, og den skal være et sted, hvor åbenmindede eks-muslimske aktivister ikke skal frygte politiet, og hvor de homoseksuelle har rettigheder, og hvor de ikke bliver likvideret.