SOM DET KAN SIGES [269] – OM TYKKE KVINDER, OM AT FÅ LOV TIL AT VÆRE HER – OG OM DEN ULYKKELIGE GENERATION

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Unavngiven kvindelig fedmeaktivist om sin situation i Palle Fogtdals fotobog ’Fotografier jeg altid vil huske’ fra 2018: En aften, hvor jeg havde det vildt dårligt, googlede jeg: ”Er der nogen, der gider knalde en tyk?” Den aften opdagede jeg en verden, der fortalte, at tykke kroppe var lige så værdifulde som alle andre.

Sognepræst, forfatter og debattør Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblad under rubrikken ’Det er upassende at fejre ramadan i gaderne’: Muslimer udgør i visse kredse en ligefrem feteret minoritet, og sangeren Isam Bachiri udtrykker ikke ligefrem udsøgt situationsfornemmelse, når han siger: ”Jeg vil gerne have lov til at være her”. Man kunne hævde, at en anden minoritet, for eksempel jøderne, har sværere ved at være her, ja, ved overhovedet synligt som jøder at gå på gaden.

Den amerikanske psykolog Zach Rausch interviewet af Jens From Lyng i Kristeligt Dagblad i forbindelse med hans nye bog DEN ÆNGSTELIGE GENERATION: Digitale medier har omkodet barndommen og skabt den ulykkeligste generation.