SOM DET KAN SIGES [282] – OM AT LÆRE ET FAG, OM KRIGSDELTAGELSE – OG OM BOPÆLSPLIGT

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Forældrene til møbeldesigneren Kasper Salto – barnebarn af den kendte keramiker Axel Salto – i interview med Kristeligt Dagblads Thilde Thordahl Andersen om deres råd til sønnen om at gå i snedkerlære: Du vil ikke fortryde at lære at lave noget med hænderne. Så har du noget med resten af livet, som du kan.

Bornholmeren John Andersen var emigreret til Canada i 1928 og levede et stilfærdigt liv som landarbejder, indtil han hørte, at Danmark var blevet besat den 9. april 1940: ”Da jeg er fra Bornholm, blev jeg jo lidt ophidset; de første par dage efter Besættelsen forlod jeg næsten ikke radioen, og da blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville melde mig som frivillig til den canadiske hær. [John deltog i D-dag ved Juno Beach].

Skagboen og byrådspolitiker i Frederikshavn Kommune, Martin Tøttrup Kelkelund, om huse, der sælges uden bopælspligt: Der er intet Skagen uden skagboer og uden skagboer og lys i vinduerne og børn i skolen, så vil turist-erhvervet langsomt dø. Ingen gider besøge en kulisse.