SOM DET KAN SIGES [276] – OM KINAS FREMTIDSPLAN, OM TRYGHED – OG OM DET ISLAMISKE BRODERSKAB

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Professor emeritus Bertel Heurlin om Kina i kronik i Kristeligt Dagblad: Det mest langsigtede mål for Kinas Xi Jinping er, at i 2049, hundredeåret for Folkerepublikkens oprettelse, skal Kina være et ”moderne, socialistisk land – velstillet, stærkt, demokratisk, kulturelt avanceret, harmonisk og smukt.”.

Teknik-og miljøborgmester i Købehavn, Line Barfod, om en scene fra sin barndom fortalt til Kristeligt Dagblads Ida Kragh Pedersen: Jeg husker tydeligt at sidde med min mor og få læst godnathistorie. Vi havde sådan en kæmpestor øreklapstol, som vi havde arvet fra min farfar. Når jeg sad der, helt pakket ind i dynen, og fik læst ’Pippi Langstrømpe’ og ’Folk og røvere i Kardemommeby’ følte jeg mig virkelig tryg. Bøger kan sætte fantasien i gang og vise, at verden er stor og mangfoldig. Det er en skøn ballast, og det har jeg også prøvet at give videre til mine børn og nu børnebørn.

Den franske antropolog Florence Bergeaud-Blackler i interview med Berlingskes Troels Heeger om Det Muslimske Broderskab: I Broderskabets øjne er det ikke islam, der skal tilpasse sig de europæiske samfund. Det er de europæiske samfund, der skal tilpasse sig Broderskabets udlægning af den sande islam.