SOM DET KAN SIGES [61] om BORGERKRIG og BRYSTBOMBETATOVERINGER … og OM UNGES ØKONOMI

som-det-kan-siges-logowww1

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Boualem Sansal – prisvindende algirsk forfattter, ingeniør og økonom – i interview med Politiken: Frankrig er så udsat, fordi radikaliseringen af unge muslimer er så fremskreden, at den næsten er umulig at stoppe. Jihadisterne, der har kæmpet for Islamisk Stat, vil skubbe yderligere til udviklingen, når de kommer hjem og udløser nye terrorangreb. Der vil opstå en borgerkrigslignende tilstand, fordi den yderste højrefløj i Frankrig også er i gang med en voldsom radikalisering.

Brystbomben Linse Kessler, kendt fra tv-serien FAMILIEN FRA BRYGGEN, har meget at sige. Ikke mindst via sine mange tatoveringer: Espiritu Fuerte [Stærk Sjæl på spansk]. Med tid kommer råd og Amager. Jeg elsker Mikkel Niebuhr. Kæmp for alt hvad du har kært, dø om så det gælder, da er livet ej så svært, døden ikke heller. Harmony og peace to all animals. All Dogs Are Angels. Når lort kommer til ære, ved det ikke, hvor det skal være. Loialitate [Loyalitet på rumænsk]. Semper Fidelis [Altid Loyal på latin].

Professor i økonomi ved CBS i interview i Politiken om, at godt 50.000 danske unge hvert år havner i RKI som dålige betalere eller lokkes af kviklån med ågerrenter: Jeg bliver gang på gang overrasket over at se, hvor dårlige mange unge mennesker er til at lægge penge til side og spare op til f.eks. en lejlighed. Det er typisk noget, de først begynder at tænke på, når de står i situationen, og så griber panikken dem. Mange unge har simpelthen ikke lært at tænke langsigtet … i dag konkurrerer forældre og bedsteforældre jo nærmest om, hvem der kan forkæle børnene mest, og mange vokser op uden nogensinde at have haft et eneste utilfredsstillet ønske. Det tror jeg ikke er sundt.