SOM DET KAN SIGES [62] om FEDME og KLIMAPOLITIKKEN … og LORTEVERDEN

som-det-kan-siges-logowww1

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Michelle Rønnest, 25 år, arbejder i Mogens’ Pølsevogn i Frederikshavn i Politiken i en kommentar under rubrikken ‘Fedme bør reguleres ligesom rygning’: … Rygning er hen over de sidste år blevet en vane, som alle må blande sig i, men overvægt og dårlige spisevaner, det er stadig tabubelagt og noget, vi som samfund snakker for lidt om … Min mor joker tit med, at man burde stille en badevægt foran McDonald’s og sige, at vejer man over x-antal kilo, må man ikke komme ind’.

Theresa Scavenius, der forsker i klimapolitik i interview til Politiken under rubrikken ‘Klimapolitik er kun snak snak snak’: Der var en britisk forsker, der kaldte Paris-aftalen et fup-nummer og jeg er tilbøjelig til at være enig. For man må spørge: Hvor er den politiske villighed? Jeg ser Paris-aftalen som et symbolsk dokument, politikerne kan bruge til at skabe sig momentum. De ved godt, at store dele af verdens befolkning ønsker en aktiv klimapolitik, og med dokumentet i hånden kan de sige, at de handler. Pointen er bare, at de gør de reelt ikke.

Bemærkning fra sangeren Win Butler fra gruppen Arcade Fire ved dette års Roskilde Festival: Verden er et lortested for tiden. At være sammen med jer gør det lettere.