SOM DET KAN SIGES [76] om MUSLIMSKE LÅR og AT FLYTTE SIG … og om HÆNGNING


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Nina Rasmussen i sin bog MIN ARABISKE REJSE – GENNEM YEMEN I CARSTEN NIEBUHRS FODSPOR: Det siges blandt muslimer, at hvis en kvindes lår rører ved hinanden, bliver hun så ophidset, at hun er farlig for mændene. Derfor skal en kvinde altid bære lange bukser under kjolen.

Kunstneren Anne Sofie Meldgaard – tilflyttet fra København – til Dennis Gade Kofod i hans bog BORNHOLM – STEDER OG MENNESKER: Illusionen om at være flyttet ud af sine vante rammer og blive til noget andet, den holdt for mig. Jeg var helt høj. Jeg var smidt ned på Bornholm. Jeg havde smidt mig selv ned midt på den her ø … Stemningen her er helt særlig. Følelsen af at være i forbindelse med hele ens egen verden. Ikke hele universet, ikke som noget romantisk. Men det er følelsen af at have sine fingre nede i hele ens eget liv, alle de valg man tager. Og selv om jeg ikke er romantiker, så skaber al den natur noget energi, der omfavner de mennesker, der bor her. Det er et spirituelt sted, om man tror på det eller ej.

Et gammel russiske ordsprog ifølge Putin på tv: Den der er dømt til at hænges, drukner ikke.