SOM DET KAN SIGES [89] OM PANDAERNE, PANDAERNE … OG OM PANDAERNE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den franske filosof Bernard-Henri Lévy til Berlingske om Panda-diplomatiet: Moralsk falliterklæring … jeg har beundret Danmark så meget, og det knuser mit hjerte at se landet bøje sig med ærbødighed foran Kinas præsident Xi Jin-ping.

Journalisten Troels Heeger til Berlingske: To uskyldige panda-bjørne bør aldrig få os til at glemme, at Kinas syn på menneskerettigheder og samfundsmodel udgør en udfordring mod vestlige samfunds grundlæggende principper og værdier.

Leder i dagbladet Information: Det er muligt, at pandaen er et nuttet dyr. Men der er intet nuttet ved den kinesiske jernnæve, der gemmer sig bag de to sort-hvide plysbolde, som netop er ankommet til København. Danmark har i de seneste år været med til at legitimere Kinas aggressive fremfærd til gengæld for store handelsaftaler. De to pandaer i Zoologisk Have repræsenterer et dansk knæfald for et diktatur.