SOM DET KAN SIGES [92] OM AT BLIVE VÆK, KVINDELIGE BILISTER, EN LORT … OG OM ANTI-SEMITISME


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Forfatteren og filmmanden med meget mere 82-årige Jørgen Leth i digtet SOM NICO i hans nys udgivne digtsamling DET BLIVER IKKE VÆK: Nu er hun død og jeg er træt. Kan jeg noget som helst mere? / Jeg kan ikke kneppe. Jeg kan ikke synge. / Jeg kunne tage et ophold på et skønt resort i Malaysia. / Massage, høje gyldne drinks. / Men ved ikke om det vil hjælpe. / Det er for egoistisk. / Det vil give mig nogle øjeblikke af velvære. / Det kan jeg ikke tillade mig, eller hvad?

Saudiarabiske Manal Al-Sharif i sin bog MED HÅNDEN PÅ RATTET, da hun søgte om kørekort, kom denne advarsel fra Saudi-Arabiens højeste religiøse råd: Hvis kvinder fik lov til a køre bil, ville prostitution, pornografi, homoseksualitet og skilsmisser eksplodere og desuden, ville der inden for ti år ikke være flere jomfruer tilbage i Saudi-Arabien. Rådet anførte, det moralske forfald, man kunne se i andre ikke-muslimske lande, hvor kvinder kørte bil.

Om forsvarsministeren Carl Holst efter sine mange møg-sager, blandt andet en aftrædelsesløn som regionrådsformand i Region Syddanmark på 833.000 kroner, da han blev valgt til Folketinget i Esbjergs Omegnskreds i Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensens bog FOR ENHVER PRIS: Han er vant til at være en konge i en lorteby. Nu er han blevet en lort i en kongeby.

Jakob Egholm Feldt – lektor på RUC, der forsker i anti-semitisme og jødisk historie – til journalist Tobias Stern Johansen i Kristeligt Dagblad: Det er et meget tankevækkende fænomen: Nationalkonservative og endda højreradikale grupper i Europa tager jøderne til sig som en minoritet, de ud fra deres perspektiv skal beskytte mod radikaliseret islam og venstreorienteret anti-semitisme og Israel-kritik.