SOM DET KAN SIGES [98] OM HØJSKOLESANGBOGEN, ASEKSUEL UNGDOM, JOMFRUER… OG OM FORELSKELSE


MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Dansk Folkepartis kulturordfører Axel Ahrendtsen i New York Times i forbindelse med avisens omtale af, at den kommende nye udgave af Højskolesangbogen muligvis kommer til at indeholde sangen ‘Ramadan i København’: Mr. Carlsen [formand for sangbogens redaktion], an old hippie, is trying to politicize something that is not political.

Lægen Christian Graugaard, professor i sexologi ved Aalborg Universitet til Kristeligt Dagblads Karen Sofie Egebo: Det lyder måske fornuftigt og ufarligt, men i Japan har udviklingen været i gang i længere tid og her ser man store udfordringer med en aseksuel ung generation, som tilsyneladende hverken har interesse i at have sex eller finde en partner.

Lægen Christian Graugaard, professor i sexologi ved Aalborg Universitet til Kristeligt Dagblads Karen Sofie Egebo: I følge en statslig japansk undersøgelse er mere end 40 % af landets unge mellem 18 og 34 år jomfruer, og med en af verdens laveste fødselsrater og en af verdens ældste befolkninger – mere end hver fjerde indbygger er over 65 år – kan det have store konsekvenser for landets økonomi og fremtid.

Kunstneren Lars Dan i interview med Politikens Ninka oktober 1990: Jeg har altid været besat af piger, jeg har altid kunnet snakke med piger eller kvinder – siden jeg var 13, har jeg været fuldstændig syg med kvinder. Men jeg har altid haft uro. Selv når jeg var allermest forelsket, kunne jeg blive forelsket tyve minutter efter i en anden.