SOMMEREN STARTER NÅR HAVNEKORET STARTER

Der var stor ståhøj fra såvel publikum som presse, da Gudhjem Havnekor kunne fejre sin 1000. gang i 2017. Foto©JørgenKoefoed.

MAN HAR KUNNET både mærke det og høre det. Gudhjem-boerne er ved at blive urolige. Dagen hvor Ertholm for første gang skal synges ud af havnen med kurs mod de fjerntliggenede øer nærmer sig med hastige sømile.

Det sker faktisk allerede i overmorgen – fredag 20. april kl. 9:50.

De rustne stemmer er ikke så rustne som de tidligere år. De er blevet filet til på Proviatnen i løbet af de sidste uger. Først med arbejdersange ved Enhedslistens Morten Riis og siden med et bredere repertoire ved musikerne Johan Lorentzen og Erik Høst. Så, jov … der er blevet varmet godt op. Og som rosinen i pølseenden bør nævnes, at det gode skib THOR også blev sunget ud på sin første tur. Det skete i søndags, hvor en lille sluttet skare diverterede med sømandssange. Der var kun to passagerer ombord – selv om turen var gratis!

Sidste år kunne koret 29. august fejre, at det var 1000. gang, der blev sunget ved færgeafgang. I år er der vist ingen jubilæer bortset fra at det 6. sæson, hvor Førsteviolinisten Jens Riis med His Masters Vovse, Pjok, atter spiller op til de daglige fire sange.

Mød frem! Det kræver ikke, at man KAN synge, men blot at man VIL.

Provianten har varm café latte fra maskinen … og sikkert også koldt øl fra fadet. Det hele styret af Ursula, som måske også kan lokkes til en bragende O Solo Mio. Og sørme om Yrsa ikke også har lovet at bage en kage. Normalt sker det kun sidste sangdag, men denne gang sker det altså også på førstedagen. Så kan det ikke blive bedre!!!!

PS: Café-mutter Maria vil desværre ikke være til stede. Hun er taget til København  – formentlig for at fejre sin 41 år fødselsdag om lørdagen … og tillykke med den!.

VEJR-FAKTA

I skrivende stund melder den lokale vejrstation, at der på fredag klokken 10 vil være sol og skyer med en temperatur på 12 grader stigende til 16 grader kl. 14 med 4 sekundmeter vind fra sydvest. Perfekt sangvejr.