SKUD I SOMMERLANDET [2:5]

DET GAMLE TRÆ, OH, LAD DET STÅ: Det første de nye ejere af Sussi og Nillers hus på Brøddegade gjorde, da de tog over 1. august, var at fælde den store og prægtige rødgran, der stod og pyntede i baghaven. Det har sikkert skygget for et elle andet, men øv … atter et stort træ mindre i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

CAMPING FORBUDT: Det er ikke tilladt campere på den store P-plads ved havnen i Gudhjem. Mon det var årsagen til, at vognens ejer har lagt sig udenfor? I hvert kan han ikke blive dømt for at overnatte i sin camper. Foto©JørgenKoefoed.

HVOR ER DET DOG KOMMUNALT: Når man kommer kørende ad Gudhjemvej og kommer til Melstedvej, og skal beslutte hvordan man skal komme af med sin bil, når man skal besøge Gudhjem, får bilisten KUN oplyst vejen til BetalingsParkeringen nede ved havnen. Men! Kommunen har oprettet en stor GRATIS parkeringsplads, som bilisten kan finde, hvis der i stedet for at svinge til venstre, drejes til højre og kører 200 meter ned af Melstedvej. Ideen bag er at minimere bilkørsel ned gennem byen. Hvis det ikke var fordi, man allerede var gråhåret, ville man hurtigt kunne blive det: Hver gang kommunen gør noget, gøres det enten halvt eller hel forkert eller slet ikke. Ju-huuu … altså! Foto©JørgenKoefoed.

SKÅL FOR ÅLEN: Tænk hvis Limfjordens vande gylden øl var / Ja, så ville jeg så gerne være en ål / Bare ligger der på bunden og få gylden øl i munden /Bare ligge der på bunden og sig´ skål. Sådan digter Jan Olesen om ålen. Der er ikke blevet spottet nogen ål omkring Gudhjem, til gengæld er der blevet fisket en gammel åreruse op for havsens bund, som nu er placeret på den yderste mole i Nørresand Havn. Selv om det igen er blevet tilladt at fange ål, har ejeren at denne ruse åbenbart givet op. EU-regler bestemte, at fra 1. december sidste år til og med 29. februar i år var det i Danmark forbudt for erhvervsfiskere samt fritidsfiskere og lystfiskere at fange ål i saltvand. Denne lukkeperiode blev indført på baggrund af en EU-beslutning om at beskytte ålen, der er truet. Foto©JørgenKoefoed.

KÆFT, TRIT OG RETNING: Ejeren af denne bil, som var parkeret på den store P-plads ved havnen i Gudhjem, gider ikke høre vrøvl, når han først sætter sig ind foran rattet og træder på speederen. Foto©JørgenKoefoed.